江西网络教育学历报名电话
江西网络教育网上报名系统江西网络教育学历网
当前位置 > 网站首页 > 考试资料

2016年网络教育英语统考真题参考

[来源:江西网络远程教育学历中心 ][日期:2017-09-01 18:00:00][访问:412]

一、交际英语
1.- I'm looking for a shirt for my father.
- _________
A.What size do you wear?
B.What can I do for you?
C.How about this one?
D.What size does your father wear?
答案:D
2.- Please help yourself to the seafood.
- ________ 
A.No, I can't.
B.Sorry, I can't help.
C.Well, seafood don't suit.
D.Well, I'm afraid I don't like seafood.
答案:D
3.- ________   
- He teaches physics in a school.
A.What does your father do?
B.Who is your father?
C.What is your father doing?
D.Where is your father now?
答案:A
4.- Hey, Tom, what's up?
- __________ 
A.Yes, definitely!
B.Oh, not much.
C.What is happening in your life?
D.You are lucky.
答案:B
5.- Who's speaking? 
- This is Tom ________.
A.speaks
B.spoken
C.speaking
D.saying
答案:C
二、阅读理解
High in the Swiss Alps many years ago, there lived a lonely shepherd(牧羊人)boy who longed for a friend to share his evenings.(很多年以前,在瑞士阿尔卑斯山上住着一个牧羊人,他期望能找到一个朋友在夜晚与他为伴。) One night he saw three old men, each holding a glass.
The first old man said:“Drink this liquid and you shall be victorious in battle.”
The second old man said:“Drink this liquid and you shall have countless riches.”
The last old man said:“I offer you the happiness of music-----the horn(号角).”
The boy chose the third glass, The next day, he came upon a great horn, ten feet in length, When he put his lips to it, a beautiful melody(旋律) floated across the valley. He had found a friend.
So goes the legend(传说) of the horn. First known in the ninth century, the horn was used by herdsmen to call cattle, for its deep tones echoed across the mountainsides. Even today, on a quiet summer evening, its music can be heard floating among the peaks.
 
6.The passage tells us his lonely job about the shepherd boy.
A.T
B.F
答案:A
7.The boy choose to drink the glass offered by the last old man because the boy was thirsty.
 
A.T
B.F
答案:B
8.After the shepherd boy found the horn, he discovered it was like a new-found friend.
A.T
B.F
答案:A
9.Today the horn is heard in the Swiss Alps when it rains.
A.T
B.F
答案:B
10.The Legend of the Horn would be the best title for the passage.
 
A.T
B.F
答案:A
 
In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. (在美国通常不会在清晨给人家打电话。) If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it's a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.
In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.
11.What is the main idea of this passage? ________
A.It is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the U.S.
B.The role of time in social life over the world.
C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.
D.Not every country treats the concept of time as the same.
答案:B
12.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _______
A.A matter of work.
B.A matter of life or death.
C.You want to see him or her.
D.You want to make an appointment with him or her.
答案:B
13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?
A.at 7:00 am
B.at 4:00 pm
C.at the midnight
D.at 4 am
答案:B
14.Which of the following statements is true according to the passage? ________
A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.
B.No misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.
C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A..
D.Promptness is valued highly in American life.
答案:D
15.From the passage we can safely infer that _______
A.it’s a matter of life or death if you call someone in day time.
B.the meaning of time differs in different parts of the world.
C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.
D.if a person is late for a date, he needn’t make some explanation.
答案:B
三、词汇与语法
16.“Can you speak French?” “Yes, but ________.”              
A.not many
B.only little
C.not much
D.only a few
答案:C
17.Every means _______ been tried to solve the difficult problem.
A.have
B.has
C.is
D.are
答案:B
18.- Do you want to wait?
- Five days ________ too long for me to wait.
 
A.was
B.were
C.is
D.are
答案:C
19.Twenty people were ________ wounded in the air crash.
A.quickly
B.wrongly
C.bitterly
D.seriously
答案:D
20.We came finally _________ the conclusion that she has been telling lies all the time.
A.of
B.into
C.to
D.at
答案:C
四、完型填空
    Dick was a sailor on a big ship.(迪克是一艘大船上的海员。) It went to Japan and Australia, __21__ Dick was often on the ship for several months at a time. When he woke up in the morning and looked out, he only saw the sea, __22__ sometimes a port.
    When he was twenty-four, Dick __23__ and bought a small house with a garden in his wife's town. It was far away fromthe sea. Then he had to go back to his ship, and he __24__ home for two months. He went from the port to the town by bus, and was very happy to see his wife again.
    The next morning he slept until 9 o'clock. Then he woke up suddenly and looked out of the window. There were trees a few feet __25__. He was very frightened and jumped out ofbed, shouting, "We've hit land!"
 
21.
A.or
B.did not come
C.so
D.got married
E.away
答案:A
22.
A.or
B.did not come
C.so
D.got married
E.away
答案:D
23.
A.or
B.did not come
C.so
D.got married
E.away
答案:B
24.
A.or
B.did not come
C.so
D.got married
E.away
答案:E
25.
A.or
B.did not come
C.so
D.got married
E.away
答案:C
五、英译汉
26.I am writing this letter to complain about the service in your hotel.
答案:我写这封信的目的是要投诉你们旅馆的服务。
27.We enjoyed ourselves very much at the party.
答案:在那次晚会上我们玩得很愉快。
28.On their way they came to a bread shop.
答案:在途中,他们来到一家面包店。
29.They thought that there must be something wrong with their TV set.
答案:他们认为电视机一定出了毛病了。
30.I rang your house last night but your mother answered the phone.
答案:我昨夜给你家打电话,但接电话的是你母亲。
31.This new country hopes to establish friendly relations with all its neighbours.
答案:这个新成立的国家希望和所有邻国建立友好关系。
六、写作
32.写作
Instructions:根据下面所给的题纲用英语写出一篇不少于80词的短文。
你的一位外国朋友给你来信,打算到中国旅游。你给他回信,提出旅游建议。你的回信应包括下列内容:
1.接到朋友的来信;
2.你对旅游的安排计划及理由;
3.表达你希望见到朋友的心愿。
Dear Sam:
I have just received your letter and know that you are going to come to China to see me. I am really excited by it. You know I miss you so much. In your letter, you mentioned your travel plan. I advise you to go to Beijing and Xi’an. There are many royal buildings in Beijing like Palace Museum, Summer Palace. Xi’an is typical of old China. There are lots of historical buildings there, especially those of Qin Dynasty. 
I hope you enjoy your stay in China. I am looking forward to your coming. 
                                                     Yours ever 

                                                               John 


相关文章推荐:网络远程教育统考-英语复习题

       模拟题 I 网络远程教育统考模拟题英语 

联系方式:tel:13036213167   QQ:3378410643

报名地址:网络远程教育网上报名


江西网络教育网上报名系统


上一篇:网络教育统考-英语复习题2


下一篇:模拟题2网络教育统考模拟题英语

阅读排行
推荐阅读
江西网络教育网上报名系统江西远程教育学历联系方式

Copyright © 2008-2017 江西远程教育学历网 All Rights Reserved. 南昌中硕教育版权所有

网络远程教育  赣ICP备13004756号


×

备注:先完成网上报名,账号为手机号密码为身份证后六位,或者电话咨询客服获取帐号密码。

  • 报考咨询点击这里给我发消息
  • 报考咨询点击这里给我发消息
  • 报考咨询点击这里给我发消息
  • 投诉建议点击这里给我发消息
  • 项目合作点击这里给我发消息